dilluns, 21 de febrer del 2022

 INVESTIGUEM LES PLANTES:

         TOT UN DECOBRIMENT 

En el nostre projecte sobre LES PLANTES hem investigat cóm es reprodueixen, s'alimenten i respiren, com a éssers vius que són.

Un cop hem treballat el cicle vital, ens hem centrat en la reproducció de les plantes amb flor i hem fet la DISSECCIÓ D'UNA FLOR per observar les diferents parts. 

              











A partir de la pregunta : 
Com arriba l'aliment a totes les parts de la planta?

Ens hem plantejat hipòtesis, les hem compartit i hem acabat fent un EXPERIMENT  sobre la propietat que té l'aigua :"la capil·laritat" 












Aquest experiment ens ha ajudat a entendre que l'aigua té la capacitat de pujar i baixar per diferents vies, en el nostre cas els vasos conductors de la planta.

També hem observat cóm són aquests vasos. I en aquesta ocasió hem fet ús d'una branqueta d'api. Els hem vist perfectament amb l'ajuda de la lupa.






Com a part important en la RESPIRACIÓ hem fet l'estudi d'una fulla.
Les fulles tenen una doble funció: la fotosíntesis i la respiració.
Per poder fer aquest treball, hem fet l'observació a ull nu de diferents fulles i també hem utilitzat el microscopi. Prèviament ens hem informat de quines són les parts d'aquest instrument òptic, cóm utilitzar-lo i cóm fer un bon ús.
  


I per acabar hem elaborat un lapbook sobre la nutrició de les plantes. Aquesta activitat ens ha ajudat a ordenar, sintetitzar i representar gràficament els diferents coneixements.


















 










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Trailer de les colònies

 Us pensàveu que no tindrieu un super vídeo-resum de les colònies...?   Gaudiu-lo !